Nieuws

 

Wek elektriciteit op door te fietsen op de stand van de Gasunie
30 mei 2022

Hoe werkt het?

o    Met fietsen of aan de slinger draaien, wek je elektriciteit op.
o    Deze elektriciteit komt in aanraking met het water die in de buis zit: dit is elektrolyse.
o    Dit proces (elektrolyse) zorgt ervoor dat het water splitst (H2O) in de losse moleculen. Dus aan de ene kant H2 (waterstof) en aan de andere kant O (zuurstof). Beide zijn gasvormig.
o    Je ziet deze gassen in de vorm van belletjes in de buisjes omhoog gaan. Als het goed is zie je aan de kant van waterstof 2x zoveel luchtbellen als aan de kant van het zuurstof. Immers: er zijn 2 H'tjes (H2) en maar 1 O.
o    Deze waterstof kun je gebruiken voor bijvoorbeeld auto's, in de industrie, als verwarming, etc. De zuurstof kan de lucht in, maar kan ook worden opgevangen en slim worden ingezet waar het hard nodig is.
 

’Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. We bewegen van gastransportbedrijf naar energie infrastructuuronderneming. Bij Gasunie zijn we samen verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van onze infrastructuur. Met elkaar zorgen we er voor dat er jaarlijks 125 miljard kubieke meter gas door ons netwerk kan stromen. Ondertussen werken we hard aan de noodzakelijke energietransitie. Ook jouw kennis en kunde is van groot belang. We komen daarom graag met je in contact. Vragen? Neem contact met ons op via sollicitatie@gasunie.nl en we zien je graag op de Noordelijke banenbeurs!’’ Via onderstaande links vind je aanvullende informatie. Hopelijk kan je hiermee verder. https://www.gasunie.nl/ https://www.gasunie.nl/werken-bij-gasunie

Bezoek de Gasunie tijdens De Noordelijke Banenbeurs op 15 en 16 juni  in MartiniPlaza Groningen | Standnummer 35

logo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo's