Nieuws

 

De Zijlen, zie elkaar
15 februari 2024

De Zijlen biedt een breed scala aan diensten in de provincie Groningen, waaronder wonen, logeren, kinderdagcentrum, ambulante begeleiding, gezinsondersteuning, werk en dagbesteding. Zij zijn dé plek met expertise en ervaring voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd of complexiteit. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in, en nieuwsgierig naar een ander en staan open voor samenwerkingen en zoeken deze actief op. Zo weten ze wat er speelt en bieden ze de beste ondersteuning aan cliënten onder steeds veranderende omstandigheden. Ze zien geen beperkingen; ze zien mogelijkheden. Daarin staat altijd de mens centraal en blijven ze elkaar zien. Dat is waar ze voor gaan, daar krijgen ze energie van en daar dagen zij anderen ook in uit om hetzelfde te doen.

Visie

Zij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking om hun leven te leven. Kunnen zijn wie je bent in een vertrouwde omgeving, daar staan zij voor. Zij zijn nieuwsgierig naar je wensen en maken samen een plan over hoe zij ondersteunen. Door te helpen, te doen, aan te moedigen, nieuwe dingen te laten zien, maar ook om te accepteren als het niet gaat. Zij doen hun werk altijd samen met de cliënten en de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zij dragen op die manier bij aan een fijne leef- en woonomgeving en een betekenisvolle invulling van je dag.

Strategie

Ze werken vanuit de kernwaarden veiligheid, menswaardigheid en gelijkwaardigheid en ze maken ruimte voor leren en ontwikkelen. Dat geldt voor hun cliënten en ook voor henzelf. Ze gaan uit van de menselijke behoeften en een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. In de relatie met hun cliënten en verwanten staat centraal dat zij invloed hebben op hun leven en op hun werk.

Geschiedenis van De Zijlen

De Zijlen is op 1 juli 1996 ontstaan door een fusie tussen ‘Stichting Sintmaheerdt’ in Tolbert, ‘Stichting Philadelphia Voorzieningen Groningen’ in Groningen en ‘Stichting Gezinsvervangende Tehuizen en Dagverblijven’ in Leek. Samen vormden ze een nieuwe stichting. Het doel van de fusie was om het aanbod van zorg en diensten aan mensen met een verstandelijke handicap in de provincie Groningen te verbreden en te verbeteren.

De oorsprong gaat zelfs verder terug, met de bouw van gezinsvervangende tehuizen in 1969 en de opening van de woonwijk Sintmaheerdt in Tolbert in 1985. De Zijlen heeft een rijke geschiedenis van toewijding aan het welzijn van mensen met een verstandelijke beperking.

Ontmoet De Zijlen Op Dé Noordelijke Banenbeurs!

Wil jij De Zijlen beter leren kennen en ontdekken hoe je deel kunt uitmaken van hun team? Dan nodigen ze je van harte uit om langs te komen op Dé Noordelijke Banenbeurs op 8 en 9 maart 2024 in de MartiniPlaza Groningen. Bezoek de stand, ontmoet de vertegenwoordigers en ontdek de opwindende kansen die De Zijlen te bieden heeft. Bekijk hier de vacatures van De Zijlen: https://bit.ly/3TmCwHE

Op 8 en 9 maart vindt De Noordelijke Banenbeurs plaats met een geweldig programma vol lezingen, speednetwerken, Flight Tours en natuurlijk de mooiste bedrijven van Noord-Nederland. Wil je weten welke bedrijven er allemaal staan? Bekijk dan de plattegrond of de deelnemerslijst en kom langs tijdens deze twee dagen vol inspiratie en mogelijkheden.

logo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo's