Nieuws

 

Je eerste baan: ontdek de voordelen van werken bij de Rijksoverheid
22 februari 2024

Werk doen waar je talent ligt, waar je mag groeien om er goed in te worden. Werk wat je leuk vindt om te doen, werk doen wat ertoe doet. Wat je ook kiest, kies een baan die goed bij jou past. Wist je dat naast de inhoud van je werk de arbeidsvoorwaarden ook invloed kunnen hebben op jouw keuze?

De Rijksoverheid vindt het belangrijk dat het werk niet alleen inhoudelijk bij je past maar ook dat de arbeidsvoorwaarden aansluiten op jouw situatie en idealen. Maar wat zijn nu goede arbeidsvoorwaarden voor jou?

Van studiefinanciering naar een salaris


Bij 1 van de grootste werkgevers van Nederland kun je veelzijdig werk verwachten. Je werkt aan een beter Nederland met een unieke mix van collega’s. Want werken op een plek waar jij jezelf kan zijn is cruciaal voor je werkgeluk. Daarnaast profiteer je van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. De starterssalarissen liggen tussen €2.385,00 en €4.848,00.

Werk-privébalans


Bij de Rijksoverheid vinden we werk-privébalans belangrijk. Je kunt parttime werken of meer dan 36 uur per week. Uiteraard zijn er verlofregelingen rondom geboorte en sterfte of wanneer je een studie oppakt. Maar wil jij nog een verre reis maken? Dan kan je ervoor kiezen om je maandinkomen deels om te zetten in verlofuren.

Sporten tijdens je lunchpauze


Hybride werken is niet meer weg te denken uit onze werkomgeving mits je functie dat toelaat. En dat betekent flexibiliteit. Hybride werken geeft jou de vrijheid om bewust te kiezen waar en wanneer je werkt.

‘Ik had ook een aanbod van een andere partij, dus kon het mooi vergelijken. Ik dacht dat het salaris bij de Rijksoverheid lager zou zijn, maar ik ging juist meer verdienen. En dat voor 36 uur werken, met de mogelijkheid tot hybride werken. Toen was de keuze snel gemaakt.’ - Murat

Maak van je kennis je kracht


We nemen jouw groei serieus. We investeren niet alleen in een goed salaris, maar ook in jou als individu. Wij vinden het belangrijk dat je talenten worden ingezet. Misschien heb jij wel een grote passie die je in wilt zetten in je werk, of wil je graag doorleren. Bij de Rijksoverheid krijg je geld en tijd om verder te leren. Lever kwaliteit, lef en ambitie, en je kunt mooie stappen maken in je carrière. Het kan ook zijn dat je het werk wat je doet erg leuk vindt en niet de ambitie hebt om door te groeien, maar wel op persoonlijk vlak aan de slag te gaan. De Rijksoverheid is er van overtuigd dat persoonlijke motivatie de sleutelfactor voor persoonlijke groei en voldoening op je werk is.

Groen is goud


Als grootste werkgever van Nederland met meer dan 140.000 werknemers heeft de Rijksoverheid een voorbeeldfunctie als het gaat om duurzaamheid. We streven naar duurzame arbeidsvoorwaarden, zodat jij als werknemer bewuste keuzes kunt maken.

‘Het is echt megafijn dat je met je mobiliteitskaart heel gemakkelijk met het OV kan reizen. Geen gedoe, geen kosten en geen duurzaamheidsschuldgevoel. Zeker met afspraken buiten de deur en het hybride werken een hele grote plus voor het werken bij de Rijksoverheid’ - Richard

logo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo's